ساس های رختخوابی حشراتی کوچک و بدون بال هستند که طول آنها از ۴ تا ۷ میلی متر می باشد. رنگ آنها قهوه ای روشن مایل به قرمز است که بعد از تغذیه از خون انسان و حیوانات به رنگ قهوه ای تیره تغییر می کند. رنگ تخم ساس ها نیز سفید است و طول آن حدود ۱ میلی متر است. ساس ها علاقه ی زیادی به محل های تاریک و خشک و گرم دارند و از این رو بیشتر در درز تشک ها و رختخواب ها و همچنین در شکاف های دیوار، زیر کاغذ دیواری و درزهای زمین مخفی شده و تولید مثل می کنند. ساس ها بخاطر نداشتن بال و کوچک بودن زیاد جابجا نمی شوند و انتقال آنها از مکانی به مکان دیگر معمولا با جابجایی وسایل منزل، لباس و کارتن ها صورت می گیرد. ساس ها می توانند تا چندین ماه بدون تغذیه زنده بمانند.
معمولا ساس ها موجب انتقال بیماری نمی شوند و فقط گزش آنها آزاردهنده است. دفعات اول گزش ساس ممکن است با التهاب های شدید و خارش همراه باشد اما بعد از چند بار گزیدن، بدن مانند قبل واکنش نشان نمی دهد و التهاب و خارش کمتری را بوجود می آورد. برای تشخیص وجود ساس در منزل، ابتدا باید به دنبال علائمی از گزش این حشره بر روی بدن افراد گشت. در صورت مشاهده علائم وجود ساس، باید در رختخواب ها و درز دیوار و کاغذ دیواری ها و … به دنبال ساس های بالغ و یا تخم های ساس بگردید. یکی از مواردی که ممکن است به شما در یافتن مخفیگاه ساس کمک کند دیدن مدفوع آنهاست که معمولا به شکل لکه های کوچک سیاه و یا قهوه ای تیره می باشد. یکی دیگر از نشانه های وجود تعداد زیادی ساس در یک مکان، بوی ناخوشایندی است که استشمام می شود.
برای اینکه از شر ساس در امان بمانید بهتر است نکاتی را رعایت کنید. نظافت مهم ترین عاملی است که محل زندگی شما را از شر ساس و دیگر حشرات موذی پاک نگه می دارد. برای در امان ماندن از ساس باید به طور مرتب پتو، روکش تشک تختخواب، روکش رختواخب ها و ملحفه ها را شسته و در آفتاب پهن کنید. اگر لبه های کاغذ دیواری بلند شده آنها را ترمیم کنید. درزهای دیوار و سطح زمین را بپوشانید. نظافت شخصی را رعایت کنید و به طور مرتب سر و بدن خود را بشویید. لباس های کثیف را سریعا شسته و در آفتاب پهن کنید. لباس ها و رختخواب هایی که مدت طولانی در کمد و جای بسته و تاریک بوده اند را بیرون آورده و بررسی کنید. هنگام اسباب کشی از کارتن های سالم و تمیز استفاده کنید. بعد از جابجایی، هنگام باز کردن کارتن ها و وسایل حتما آنها را چک کنید تا در صورت آلودگی به ساس، این حشرات به محل زندگی شما راه پیدا نکنند.
در صورت آلودگی محل زندگی شما به ساس راهکارهایی وجود دارد که در ادامه به آن می پردازیم. اگر تعداد ساس کم بود می توانید از اسپری های حشره کش استفاده کنید. مکان هایی که ساس و یا لاشه آن در آنجا مشاهده شده است را اسپری کنید و بعد از یک روز تاثیر حشره کش را بررسی کنید. اگر باز شاهد حضور ساس بودید باید از روش های دیگری استفاده کنید. در صورت بی اثر بودن اسپری و یا مشاهده تعداد زیادی ساس، شما نیاز به یک سمپاشی اصولی دارید. برای نابودی کامل ساس ها باید به نوع سم مناسب، مقدار دوز مورد نیاز و روش صحیح سمپاشی آگاهی داشته باشید. همکاران ما در مجموعه پاکان مروارید آماده ارائه مشاوره و راهنمایی به شما عزیزان می باشند.
همانطور که در بالا اشاره کردیم برای نابودی کامل ساس، باید از یک متخصص به امور سمپاشی راهنمایی بگیرید. استفاده از سم نامناسب ساس ها را از بین نخواهد برد و حتی ممکن است به سلامتی افراد حاضر در مکان نیز آسیب وارد کند. دوز کافی سم نیز باید با توجه به متراژ محل و میزان آلودگی ساس ها تعیین شود. بعد از انتخاب سم و دوز کافی، نوبت به روش انجام سمپاشی می رسد. در سمپاشی ساس نکاتی وجود دارد که فقط افراد با تجربه و متخصص از آن آگاهی داند. به طور مثال شما در صورت مشاهده وجود ساس در اتاق خواب و نیاز به سمپاشی، نباید هیچ وسیله ای را از اتاق خواب به بیرون انتقال دهید زیرا ممکن است با این کار شما ساس ها را به قسمت های دیگر منزل منتقل کنید. بسته به نوع ساس و تعدا ساس و تخم آن باید سمپاشی در دوره های مختلفی انجام شود. گاهی نیاز است سمپاشی را بعد از چند روز مجدد انجام دهید تا دیگر اثری از ساس در منزل شما مشاهده نشود.